Cellulite

Cellulite staat ook bekend als sinaasappelhuid en toont de welbekende bobbeltjes op de huid. Een ander woord is cellulitis, dat is echter geen juiste benaming. De extensie –itis zou duiden op een ontstekingsreactie. Het kan voorkomen op ieder lichaamsdeel, maar het meest op de billen en benen.

 

Vetverdeling

Cellulite komt vaak voor en zowel mannen als vrouwen kunnen er last van hebben. Het ontstaat in de vetlaag van het onderhuidse bindweefsel. Over het algemeen hebben vrouwen onder invloed van de vrouwelijke hormonen een andere vetverdeling dan mannen, waardoor het bij  vrouwen vaker voorkomt. Het maakt niet uit of men maat 36 heeft of 46, iedere vrouw kan er last van krijgen.

 

Verzuring en cellulite

In het onderhuidse bindweefsel vindt ook de afvoer plaats van zuren en toxines, de afvalstoffen. Bij een overschot van deze stoffen of bij een blokkade van de afvoer, slaat het lichaam ze op in het vetweefsel. Na verloop van tijd wordt dit zichtbaar aan de buitenzijde, vooral daar waar de huid het dunst is.

 
Wat kunt u doen?

Vetweefsel is altijd al slecht doorbloed. Beweeg regelmatig om de afvoer van opgeslagen afvalstoffen te bevorderen. Stimuleer de doorbloeding van het lichaam door massages of regelmatig sauna bezoek. Ook voeding speelt een grote rol. Vermijd zoveel mogelijk koffie, thee, alcohol en suiker aangezien zij veel afvalstoffen voortbrengen. Houd rekening met het feit dat ook kunstmatige hormonen, zoals bijvoorbeeld de pil cellulite kunnen veroorzaken.

 

Zelf verzuring aanpakken

Verzuring is een belangrijke oorzaak van cellulite die u gemakkelijk zelf kunt tegengaan. Hierbij is het noodzakelijk om het lichaam te ontzuren. Dit doet u door enerzijds te letten op verzurende factoren en deze te beperken, en anderzijds door de juiste voeding en supplementen te nemen om zure afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

 

Actief aan de slag

Behalve regelmatig bewegen, gezonde voeding en het rekening houden met hormonen zijn er ook middelen beschikbaar om de afvoer van afvalstoffen in het lichaam te verbeteren.

U kunt basische druppels of tabletten gebruiken om afvalstoffen en zuren los te krijgen. Het nemen van basische baden helpt hier ook voor. Op deze manier voedt u tegelijk de huid met belangrijke mineralen die essentieel zijn voor cel vernieuwing.

 

Cellulite behandelen met het cellulite-behandelplan.

Doe de Verzuringstest

Verzuring speelt een belangrijke rol bij verschillende ziekten. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

Start de test >>>


BEHANDELADVIES

Behandel uw cellulite en breng uw zuur-base in balans met het ontzuren-behandelplan van stichting Zuur-Base Kennis

 

Cellulite behandelplan >