De verzuring van China - een onderzoek

Verzuring van het lichaam vergroot de kans op een groot aantal ziekten. China is een land waar nog weinig kennis bestaat over de mate van verzuring van de bevolking. Met als gevolg dat we geen idee hebben welke mensen in dit land de grootste risicogroepen zijn.

 

Het onderzoek

Negen Chinese wetenschappers onderzochten de gegevens van de verschillende bevolkingsgroepen in relatie tot verzuring. Er waren al veel bestaande studies met metingen van de pH-waarde bij patiënten. Zo konden ze een grote hoeveelheid data verzamelen uit verschillende medische databases. In totaal analyseerden ze 59 studies.

 

Extreme verzuring

In China bleek dat hyperuricemia, ofwel extreme verzuring, in 21,6% van de mannen en 8.6% van de vrouwen voorkomt. Niet alleen in China maar ook in Turkije, Nepal en Thailand is het percentage meer dan 17% en meer dan 5% in extreme mate. Leeftijd blijkt een van de belangrijkste factoren, hoe ouder je bent hoe groter de kans op hyperuricemia. Hiermee tonen de onderzoekers aan dat het lichaam langzaam verzuurt naarmate we ouder worden.

De conclusie luidt dat vrouwen voor hun 50ste en mannen voor hun 30ste actief verzuring tegen moeten gaan.

 

Wat betekent dit voor ons?

We zien hier het bewijs dat ons lichaam steeds meer verzuurt naarmate we ouder worden. Door actief te ontzuren is het mogelijk dit proces te vertragen.

 

Bron: The prevalence of hyperuricemia in China: a meta-analysis

 

Lees meer onderzoek >>>

Doe de Verzuringstest

Verzuring speelt een belangrijke rol bij verschillende ziekten. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

Start de test >>>