Blaasontsteking

Blaasontsteking wordt vaak gezien als een vrouwenkwaal. Een op de tien vrouwen krijgt ermee te maken. Op oudere leeftijd komt de kwaal steeds vaker ook bij mannen voor. Bij het klimmen van de jaren neemt het aantal soorten bacteriën dat een rol speelt bij de infectie toe. Bacteriën komen via de plasbuis in de blaas. Ze hechten zich aan de blaaswand, waar de ontsteking begint. Bij vrouwen kunnen ook tijdens het vrijen bacteriën in de plasbuis komen. Condooms met zaaddodend glijmiddel hebben eveneens een verzurende werking. Vrouwen hebben bij het gebruik hiervan meer kans op een blaasontsteking. Hoe sterker de de verzuring des te groter de kans op frequente blaasontstekingen.

 

Symptomen

De volgende symptomen kunnen wijzen op blaasontsteking:Blaasontsteking

 

  • Pijn in de onderbuik of rug
  • Meer aandrang om te plassen
  • de plas kan troebel zijn of er kan bloed in zitten
  • Minder urine dan normaal
  • Soms wat verhoging

 

Behandeling

U kunt over het algemeen in de eerste plaats afwachten of de klachten vanzelf overgaan. Het genezingsproces kunt u versnellen door het lichaam actief te ontzuren. Houd een basisch dieet aan en gebruik ontzurende voedingssupplementen. Neem basische en mineraliserende baden om zuren sneller af te voeren door huid.

 

Wilt u weten of een verhoogde kans heeft op verzuring?

Verzuring is de belangrijkste oorzaak van een blaasontsteking die u gemakkelijk zelf kan tegengaan. Het is noodzakelijk om het lichaam te ontzuren. Met de onderstaande test leert u binnen 15 minuten of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

Blaasontsteking behandelen met het blaasontsteking-behandelplan.

 

Wetenschappelijk onderzoek naar blaasontstekingen
 

Doe de Verzuringstest

Verzuring speelt een belangrijke rol bij verschillende ziekten. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.

 

Start de test >>>


BEHANDELADVIES

Behandel uw blaasontsteking en breng uw zuur-base in balans met het ontzuren-behandelplan van stichting Zuur-Base Kennis

 

Blaasontsteking behandelplan >